MENU

Joomla Tips en trucs

Tegenwoordig gebruiken veel websites filmpjes via Youtube om een bepaalde boodschap of evenement te laten zien aan hun klanten. Youtube is goedkoper, het scheelt bandbreedte en harde schijfruimte en wellicht ziet een breder publiek je film of video.

Voor een bedrijf is het echter minder prettig als aan het eind van het filmpje andere filmpjes getoond worden van wellicht concurrenten of filmpjes waarmee je niet geassocieerd wilt worden. De vraag was dan ook of dat niet uitgeschakeld kon worden.

YouTube instellingen zelf

In eerste instantie dacht ik dat dat wel makkelijk te doen zou zijn. Even aan de achterkant van google iets aan of uitvinken. Ik ben zelf geen groot gebruiker van het uploaden en beheren van een youtube-kanaal...

Het bleek dus niet mogelijk om dit aan de achterkant in te stellen. Ik heb dus een klein stukje code toegevoegd aan de joomla youtube extensie en nu is het wel mogelijk en stopt de video aan het eind gewoon zonder de overige filmpjes weer te geven.

AllVideos van JoomlaWorks

De extensie die gebruikt werd is AllVideos van Joomlaworks.

Ik weet niet of dit bij elke extensie mogelijk is. Maar bij deze wel. Voor de mensen die niet zelf de software willen aanpassen is het volgende ook mogelijk.

De code die nodig is om Google opdracht te geven dat je geen gerelateerde videos wilt laten zien is ?rel=0

Om met AllVideos een youtube video te tonen op de website gebruik je de volgende code in een artikel:

{spic}

{/spic}

De simpelste manier is dus het toevoegen aan het eind van de cijfer-getallenreeks van ?rel=0

Dus:

{spic}
{/spic}

Dit werkt ook, alleen moet de klant dat dan ook zelf steeds doen. Je kunt ook de joomla plugin aanpassen zodat dit altijd gebeurd. Maar die uitleg gaat voor nu hier te ver.

Het resultaat is dan het volgende: