MENU

Joomla Tips en trucs

Veel website hebben hebben een mogelijkheid om een reactie achter te laten. Doordat veel van deze sites min of meer gespamd werden met nutteloze reacties om linkjes naar sites te verwerken, gebruiken ze nu vaak de rel="nofollow" tag. Dan zien zoekmachines die linkjes als niet relevant en wordt er geen 'juice' (of kracht) doorgegeven aan die sites. Deze tag kun je ook ten goede laten komen voor je website.

Deze techniek kun je ook op je eigen site gebruiken. In eerste instantie denk je dat het juist goed is om binnen je eigen site te linken naar onderliggende pagina's, en dat is in principe ook zo. Ik kom echter regelmatig nog sites tegen van klanten die naar bv een contactformulier of naar huishoudelijke reglementen of algemene voorwaarden linken vanaf hun homepage of zelfs vanaf elke pagina.

De homepage heeft echter de meeste waarde en dus de meeste punten te verdelen naar andere pagina's. De kracht van de homepage wordt verdeeld over alle linkjes. En je kunt je af vragen of het zo belangrijk is dat sommige pagina's hoog in zoekmachines komen. de Algemene Voorwaarden zijn belangrijk, maar niet om mee te scoren in Google.

Indien je die dus rel="nofollow" meegeeft, blijft er meer juice over voor belangrijkere pagina's en zullen die wat meer kracht krijgen. Het is een kleine tip. Maar op de plekken waar hard gevochten wordt om elk stapje hoger in Google, kan dit je net het beslissende zetje geven...