NAVIGATIE

Soms wil je een bepaald stukje tekst of een aantal linkjes met gerelateerde artikelen tonen in een pagina. Joomla heeft hier een handig stukje code voor. met {loadposiotion modulepositie} kun je een modulepositie tonen in een artikel. Maar soms wil je dit ook in een component doen waar je niet direct toegang tot hebt.

De Joomla 3.9 versie brengt naast een aantal veiligheids verbeteringen en een aantal oplossingen voor bugs ook de Privacy Tool Suite! Hiermee wordt het voldoen aan de privacy wetten makkelijker gemaakt voor u als beheerder. Ook is er een onzichtbare versie van reCAPTCHA van google geimplementeerd.

Bijna 15 jaar freelance webdesigner en ervaring met Joomla. Ik werk al met dit CMS (Content Management Systeem) sinds haar voorganger Mambo. Ik ken Joomla dus als mijn broekzak en het is geschikt voor zowel simpele als complexe websites.

De eerste keer dat ik in contact kwam met Joomla was omdat ik een statische website beheerde die te groot werd om makkelijk te wijzigen. Ik heb toen een aantal systemen bekeken en de meest gebruiksvriendelijke was Mambo (waaruit later Joomla is ontstaan). Vanaf toen was het beheren en toevoegen van artikelen een eitje.

Joomla loopt qua mogelijkheden en nieuwe toepassingen voorop (het was bijvoorbeeld het eerste grote cms met een geheel mobiel-vriendelijke backend en de 1e met Two Factor Authentication voor de veiligheid). Daarnaast heeft Joomla een aantal handige knoppen die de workflow voor de gebruiker aanzienlijk beperken en jou of mij dus veel tijd schelen..

Bent u de u de foutmelding 'Warning: Failed to move file:  tegengekomen? Deze foutmelding krijgt u bijvoorbeeld bij het uploaden van een mp3 of mp4 bestand, of bij het installeren van een extensie. Er zijn verschillende redenen waarom u deze foutmelding te zien kunt krijgen. Meestal komt het omdat de rechten van een folder verkeerd staan ingesteld.

Aan websites van onder andere de volgende klanten heb ik in de loop der jaren gewerkt. Naast deze wat grotere klanten werk ik ook voor veel eenmanbedrijven en klein MKB.